Over Hartjeperpost | Over Peretta, het creatief brein achter het bedrijf

Hi there! Wat leuk dat je meer wilt weten over het verhaal en de mensen achter Hartjeperpost!

Over Hartjeperpost

De naam Hartjeperpost staat voor alles wat jij tegen de ontvanger van het door jou bestelde kaartje of brievenbusgeluk wilt zeggen. Of het nu gaat om een hartelijke felicitatie, een liefdesverklaring, een hart onder de riem of een berichtje om te laten weten dat je hartstikke trots op iemand bent.. de sky is the limit! En.. zeg nou eerlijk, het versturen of geven van een mooi kaartje of cadeautje aan een ander of jezelf is toch hartverwarmend?!

Het door jou uitgekozen hartje wordt door ons per brievenpost verstuurd. Nouja, ons.. in de meeste gevallen zal jouw bestelling door Peretta worden verstuurd. Hartjeperpost is mijn eigen creatieve uitlaatklep, die ik in 2021 mogelijk heb kunnen maken door alle steun van familie en vrienden. Deze webshop wordt dus eigenlijk gerund door één persoon, maar ik heb een aantal mensen achter mij staan die mij zo nu en dan een handje helpen. Waarvoor ik hen heel dankbaar ben, want zonder hun onvoorwaardelijke steun bestond er geen Hartjeperpost!

Om iedereen van een 'hartje' te kunnen voorzien, is het bij ons ook mogelijk om een persoonlijk ontwerp te laten maken. Ben jij op zoek naar gepersonaliseerde trouwkaarten of (sluit)stickers? Neem dan gerust even contact met mij op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken!

 

Over mij

Mijn naam is Peretta. Ik ben een 29-jarige Hagenees die is opgegroeid in het West-Friese Heerhugowaard en inmiddels al een paar jaar samenwoont in het prachtige Haarlem. Het idee om Hartjeperpost op te starten, is ontstaan toen ik vanwege ziekte langdurig thuis ben komen te zitten. Eind juli 2020 ben ik besmet geraakt met het welbekende 'coronavirus' waaraan ik flinke gezondheidsklachten heb overgehouden en waardoor ik in een revalidatietraject terecht ben gekomen. Ik had behoefte om mijn creatieve 'ei' ergens in kwijt te kunnen, bezigheidstherapie, en zo is het idee om Hartjeperpost op te starten ontstaan. Het runnen van Hartjeperpost is voor mij een belangrijke eerste stap in mijn reïntegratietraject. In de toekomst hoop ik Hartjeperpost als creatief bedrijf te kunnen voortzetten naast mijn baan als jeugdrechtjuriste. Want officieel mag ik mr. voor mijn naam zetten, ik ben meester in de rechten.

Van jongs af aan ben ik altijd creatief bezig geweest. Al tijdens mijn basisschooltijd kreeg ik - net als vele andere ninetieskids - de welbekende 'Diddl-koorts'. In de pauze en na schooltijd ruilde ik alle denkbare papierwaren en stationery van de toen zo bekende en hippe muis Diddl en zijn vriendjes. De voorliefde voor stationery is denk ik toen geboren, want mijn eerste echte schoolagenda kreeg in de brugklas al een flinke make-over met alle stickers, washitapes en stiften die ik voorhanden had. Tijdens mijn rechtenstudie werd mijn liefde voor stationery alleen maar groter: mijn saaie wettenbundels werden door mij voorzien van kleurrijke tabjes en de kaften werden omgetoverd tot een groot washitapefestijn. Ook besloot ik om niet langer de standaard papieren schoolagenda's te kopen, maar over te stappen op eigengemaakte Bullet Journal-agenda's.

De afgelopen jaren hebben veel mensen in mijn omgeving bij mij gepersonaliseerde kaartjes besteld, die ik met veel liefde en zorg met de hand tekende. Inmiddels heb ik het potlood en de brushpen ingeruild voor een Apple Pencil en maak ik digitaal kaartjes op maat. Ook heb ik veel cadeautjes en cadeaupakketjes voor anderen gemaakt, want het inpakken van cadeautjes voor familie, vrienden en kennissen heb ik altijd een leuk tijdverdrijf gevonden. Dit is dan ook de reden waarom er bij Hartjeperpost producten te vinden zijn om van ieder cadeautje een feestje te maken!

Liefs, Peretta van HartjeperpostEr bestaan natuurlijk enorm veel (online) winkels die kaarten en ander brievenbusgeluk verkopen, maar Hartjeperpost is in de basis ontstaan om mijn zelfontworpen kaartenassortiment te gaan verkopen. Ook wil ik graag 'ander brievenbusgeluk' verkopen, producten die ik heel tof vind en zelf ook zou kopen om aan anderen te geven. Alle kaarten die je in deze webwinkel vindt zijn dus door mijzelf ontworpen, maar de onder andere de sluitstickers en cadeauzakjes heb ik voor jullie ingekocht bij diverse leveranciers. Mocht je op zoek zijn naar een bepaald product, schroom dan niet om mij even te tippen!

Helaas heb ik medio 2023 toch de beslissing moeten nemen om op korte termijn te stoppen met de webshop. In een tijd waarin veel veranderingen zijn, kosten en verwachtingen steeds hoger worden, is het voor mij als chronisch zieke helaas niet meer haalbaar om een kleine onderneming te blijven runnen op de wijze waarop ik dat graag zou willen. Het runnen van een mooi bedrijf als Hartjeperpost brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, die ik met heel mijn hart wil nemen, maar die tegelijkertijd ook veel zorgen opleveren die ik helaas niet kan permitteren tijdens mijn herstelproces. Daarom heb ik besloten dat de webwinkel Hartjeperpost.nl zal sluiten per 31 december 2023*. Wat de toekomst brengt, dat weet ik nog niet. Maar tot het einde van dit kalenderjaar maak ik er in ieder geval met alle lieve trouwe klanten en volgers van Hartjeperpost een feestje van. Want een feestje door de brievenbus, dat is waar Hartjeperpost voor staat!

Veel shopplezier!

* Update: op veler verzoek heb ik besloten om de webshop in de maanden januari en februari 2024 nog open te houden, zolang de voorraad strekt. Zo is er na de dure Decembermaand nog voldoende mogelijkheid om jouw voorraad brievenbusgeluk aan te vullen. Bedankt voor alle lieve, enthousiaste reacties!

 

“Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen”.Beluister hier de podcastaflevering van Joke's Joyful Journey

Wist je dat ik, Peretta, recent te gast was in een podcastaflevering van Joke's Joyful Journey? In deze podcastaflevering praat ik met collega-ondernemer, podcastmaker en eigenaresse van The Green Nib, Joke Wijn, onder andere over het runnen van een eigen creatief bedrijf, mijn liefde voor notitieboekjes en over de manier waarop ik omga met mijn langdurige ziekte. Ook bespreken we mijn levensmotto: “Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen”. Nieuwsgierig? Je kunt de 15e aflevering van de podcast beluisteren via alle bekende podcastkanalen. Of klik op de afbeelding hiernaast, dan word je automatisch doorgestuurd naar Spotify.

Ik ben heel benieuwd wat je van de podcastaflevering vindt? Laat je het mij even weten? Ik hoor het graag!

 

 

 

┬ę 2021 - 2024 Hartjeperpost | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel